Els projectes catalans finalistes són: 'Regeneració dels sistemes dunars de platja' de Castelldefels, Gavà, Viladecans i el Prat de Llobregat, de l'Àrea Metropolitana de Barcelona; 'Protegim les escoles' un projecte de l'escola Lavinia de Barcelona; i 'Biofotovoltaica per a la natura i les persones' del Masnou






05/05/2022

Les votacions per a aquests projectes romandran obertes fins al 16 de maig a les 18:00 CET. 
 
Es lliuraran dos premis als guanyadors de la votació pública, un a cada àrea.

Us presentem els projectes de municipis catalans a Premis per a Projectes acabats i Rising Stars per a conceptes i idees de persones menors de 30 anys.

Projectes acabats: 
Categoria 'Reconnectant amb la natura' 
- Projecte: ‘Regeneració dels sistemes dunars de platja’ el projecte de millora i protecció dels sistemes dunars a les platges metropolitanes és una mesura per mitigar els efectes del canvi climàtic al litoral del sud de Barcelona. 
El projecte forma part d'una gestió integrada de les platges i consta d'una sèrie d'actuacions destinades a regenerar, protegir i millorar aquests espais, i canviar la percepció de les persones per reforçar la seva vinculació a les platges, reconeixent-les com a espais naturals locals amb molts valors dels municipis de Castelldefels, Gavà, Viladecans i el Prat de Llobregat, de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.
Categoria 'Prioritzant els llocs i les persones que més ho necessiten' 
- Projecte: 'Protegint les escoles' Què és una escola protegida? És la transformació de l'entorn escolar, situant la seguretat i el benestar dels infants al centre a través de diferents accions: Tranquil·litat del trànsit a l'entorn escolar, millora de l'accés als centres educatius, ampliació de zones habitables i zones verdes, incorporant nou mobiliari urbà. 
La intervenció del programa presentada al concurs és la realitzada durant l'any 2021 a l'escola Lavinia ubicada al barri de les Corts de Barcelona. 

Rising Stars per a conceptes i idees de persones menors de 30 anys:
Categoria 'Reconnectant amb la natura' 
- Projecte: 'Biofotovoltaica per a la natura i les persones' aquest projecte permet compartir coneixements científics sobre una nova tecnologia de producció d'energies renovables: la biofotovoltaica. Comunicant el valor i el potencial dels ecosistemes naturals i creant oportunitats per a la interacció de les persones, proposen un prototip de construcció urbana innovadora de zones verdes amb tecnologia Biofotovoltaica aplicada. La metodologia serà adaptable i replicable a qualsevol part del món i és del municipi del Masnou.
 
Font: Departament d'Acció Exterior i Govern Obert - 22 d'abril 2022.