Per a l'elaboració dels projectes pilot de Plans d'Acció Local de l'Agenda Urbana Espanyola, incloses dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència






14/09/2022

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha signat en un acte 81 protocols per a l'elaboració dels plans d'acció de l'Agenda Urbana Espanyola, amb els representants dels governs locals. Els tres catalans són: Sarrià de Ter (imatge de la notícia), Mataró i el Consell Comarcal del Baix Llobregat. Segons la ministra l'Agenda Urbana ha de ser una guia d'actuació que trasllada el fet local, els reptes globals, com la mitigació del canvi climàtic, l'eficiència energètica, o la lluita contra les desigualtats socials i econòmiques.

A l'esdeveniment, la ministra va estar acompanyada pels 72 municipis, les cinc diputacions, l'agrupació de municipis, la mancomunitat i el Consell signants (aquí el llistat de tots ells).

Un acte també que ha servit per reivindicar el paper de l'Agenda Urbana com una eina de planificació estratègica que millora la col·laboració i coordinació entre administracions i que afavoreix una coherència més gran de les polítiques públiques que incideixen en el territori i afecten de manera directa la qualitat de vida de la ciutadania, visqui on visqui.
 
Font: Govern d'Espanya - 7 de setembre 2022.