Una actuació emmarcada en un acord de col·laboració entre el Departament de Territori i l'ajuntament del municipi






11/10/2022

El Departament de Territori té en licitació les obres d'una nova passarel·la per a vianants i ciclistes a Palau-solità i Plegamans, que afavorirà tant la mobilitat activa i la seguretat viària com l'ús d'energies renovables. Els treballs, que es liciten per un import d’1 milió d'euros i compten amb finançament dels fons REACT-EU.  

L'estructura es construirà en paral·lel a l'actual pont de la C-155 sobre la riera de Caldes per a millorar la mobilitat de vianants i ciclistes entre nucli de Can Parera i el centre urbà. Aquesta tindrà una longitud de 82,50 metres, distribuïts en dos trams de 45 i 37,5 metres cada un, i una amplada de 3,40 metres, amb una longitud total de 152,5 metres. 

Els treballs, que començaran l'hivern vinent, tenen un termini d'execució de 10 mesos, inclouran, a més de la construcció de la nova estructura i les rampes d'accés, la instal·lació de plaques fotovoltaiques, amb cinc panells que permetran alimentar d'energia, provinent d'una font renovable, l'enllumenat de la passarel·la. 

REACT-EU és l'altre instrument d'ajuda a la recuperació per a la cohesió i els territoris d'Europa, que junt amb Mecanisme per a la Recuperació i la Resiliència constitueixen els fons NextGenerationEU.

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 11 d'octubre 2022.