Representants de 20 ciutats i pobles catalans van participar en la jornada que Alcaldes i Alcaldesses per la Pau va dedicar a aquesta agenda emergent per la xarxa. La jornada 'Fomentem la Cultura de Pau' va comptar amb l’impuls de l’ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i el suport de la Diputació de Barcelona






03/11/2022

La trobada va tenir lloc al Castell de Penyafort; un paratge i conjunt patrimonial captivador al cor del Penedès. L’espai va acollir contribucions suggeridores i inspiradores de municipis, xarxes i actors de la societat civil i el món de la recerca per explorar polítiques emergents sobre memòria històrica i cultura de pau. Això va permetre delinear una certa agenda d’acció compartida i reforçar l’intercanvi de pràctiques, la capacitat incidència pública i la comunicació entre actors.

Igualment, la jornada "Fomentem la Cultura de Pau” va refermar la importància d’estimular, reforçar i donar a conèixer el compromís dels governs locals al voltant dels valors democràtics, els drets humans i la cohesió social com una eina efectiva per donar resposta als grans reptes socials i polítics del territori en el present.

Les polítiques de memòria històrica a nivell local són una eina clau per avançar aquesta visió mitjançant nous diàlegs intergeneracionals, promoure una democràcia participativa, l’educació per la pau i els projectes de cooperació al desenvolupament.