El Departament de Drets Socials ja ha fet públic la proposta de resolució de la convocatòria de subvencions






21/11/2022

Aquesta informació de la resolució de subvencions del Departament de Drets Socials adreçada a ens locals per a dur a terme projectes que millorin l'accessibilitat als espais d'atenció ciutadana, tant físics com telemàtics per tal de garantir els drets de les persones amb discapacitat i la seva integració plena en tots els àmbits.  

Concretament, el Departament destinarà, fins al 2024, 3.921.000 euros de fons Next Generation EU a 86 ajuntaments i 1 consell comarcal.  

La inversió servirà per dur a terme actuacions en matèria d'accessibilitat i de supressió de barreres físiques i sensorials en edificis de titularitat municipal. També es finançaran accions de millora en l'accessibilitat comunicativa de llocs web i aplicacions mòbils que els ens locals posen a disposició de la ciutadania per fer tràmits o consultes.  

La distribució territorial de la convocatòria de subvencions és la següent: 

404.000 euros per a 8 municipis de l'Alt Pirineu i Aran: Bolvir, Coll de Nargó, Gavet de la Conca, Lladorre, Meranges, Rialp, la Seu d'Urgell i Tremp. 

1.042.000 euros per a 19 municipis de Barcelona: Aiguafreda, Alella, Caldes d'Estrac, Castellar del Vallès, Castellví de Rosanes, Gavà, el Masnou, Mollet del Vallès, Montornès del Vallès, Pallejà, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Esteve Sesrovires, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Viladecans i Vilanova del Vallès. 

614.000 euros per a 14 municipis de les comarques centrals: Calaf, Cardona, Castellbell i el Vilar, Centelles, Gironella, Manresa, Montesquiu, Navàs, Olvan, Sagàs, Seva, Vilada, Viladrau i Viver i Serrateix. 

582.000 euros per a 13 municipis gironins: Agullana, Amer, Bàscara, Cassà de la Selva, Castell-Platja d'Aro, Figueres, Girona, Maçanet de la Selva, Olot, Riells i Viabrea, Sant Joan de les Abadesses, Susqueda i Torroella de Montgrí. 

682.000 euros per a 18 municipis de Lleida: Àger, Albesa, Agramunt, Arbeca, les Avellanes i Santa Linya, les Borges Blanques, Castelló de Farfanya, Ciutadilla, Guissona, Lleida, Preixens, Seròs, Sidamon, Tàrrega, Torres de Segre, Menàrguens, Vilanova de Bellpuig i Vinaixa.

227.000 euros per al Consell Comarcal de l'Alt Penedès i 5 localitats del Penedès: Cunit, Igualada, Sant Pere de Riudebitlles, Santa Margarida de Montbui i Santa Margarida i els Monjos. 

130.000 euros destinats a 4 municipis de Tarragona: Mont-roig del Camp, Torredembarra, Vila-rodona i Vila-seca. 

I, 258.000 euros per 5 localitats de les comarques de l'Ebre: Caseres, Flix, Horta de Sant Joan, Tortosa i Ulldecona. 

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 17 novembre 2022.