En concret, 130 governs locals uns 39,3 milions d'euros, 413 empreses uns 36,3 milions d'euros, 11,9 milions d'euros els han rebut 38 centres de recerca i la resta 9,6 milions d'euros, repartits entre 8 entitats del tercer sector, 10 fundacions, 6 associacions i 1.552 persones físiques






30/11/2022

Així ho va anunciar la consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, en una reunió a Girona, amb empresaris i sindicats on va destacar «la capacitat» del territori per atraure recursos europeus. Concretament, les comarques gironines han rebut 91,7 milions d'euros dels fons Next Generation EU. De tot aquest global, més de la meitat -específicament, 56,5 milions d'euros- provenen de convocatòries gestionades per la Generalitat. La resta corresponen a concessions directes i convocatòries tramitades per l'Estat.

També ha dit la consellera «Si tenim en compte les convocatòries resoltes de la Generalitat per tot Catalunya, que sumen fins ara uns 290 milions d'euros, la part de la demarcació de Girona suposa un percentatge elevat, un 19% del total, un pes superior al que té la demarcació en termes de població i de pes econòmic». De tots aquests diners, una tercera part, el 37%, ha anat a parar al teixit empresarial. Concretament, 413 empreses s'han endut 36,3 milions d'euros, 130 governs locals han rebut 39,3 milions d'euros i 11,9 milions d'euros han anat a parar a 38 centres de recerca. La resta, 9,6 milions d'euros, s'ha repartit entre 8 entitats del tercer sector, 10 fundacions, 6 associacions i 1.552 persones físiques.

Les convocatòries que han despertat més l'interès entre els agents econòmics i socials de les comarques gironines han estat el Programa d'incentius a la mobilitat eficient i sostenible MOVES II, que ha beneficiat 11 governs locals, 59 empreses i 136 particulars; el Programa d'incentius a la mobilitat elèctrica MOVES III, que ha anat a parar a 59 empreses, 14 governs locals 1 entitat del tercer sector, 2 fundacions i 539 particulars; les subvencions destinades al foment i la gestió dels residus municipals, que han rebut 11 governs locals i 1 fundació; i, finalment, els plans de sostenibilitat turística, que han beneficiat 6 governs locals. Concretament, els ajuntaments de Lloret de Mar, Roses i Sant Feliu de Guíxols; els consells comarcals de la Garrotxa i del Ripollès; i el consorci Vies Verdes de Girona (imatge de la notícia).

Per a noves convocatòries la consellera Mas Guix, ha ofert tant els serveis de l'oficina Next Generation EU, especialitzada a donar suport a les empreses, així com l'expertesa i el coneixement dels responsables de la Direcció General de Fons Europeus i Ajuts d'Estat en temes més vinculats a la normativa, el funcionament i la gestió d'aquests recursos. 

Font: Departament d'Economia i Hisenda - 24 de novembre 2022.