El dijous 23 i divendres 24 de novembre (places són limitades i s'atorgaran per rigorós ordre d'inscripció)






02/11/2023

El City Lab és un esdeveniment coorganitzat per URBACT i l'European Urban Initiative, finançat amb fons Interreg. Les jornades, dedicades a la Transició Energètica, tindran lloc el dijous 23 i divendres 24 de novembre a Viladecans, dins del Centre de Joves "Can Xic".  

Les jornades inclouran sessions informatives i també diverses visites d'estudi en equipaments com la biblioteca, una escola del municipi o el mercat municipal.  

En el marc del projecte VILAWATT Urban Initiative Actions, el municipi de Viladecans va tenir l'oportunitat de desenvolupar una estratègia energètica a tota la ciutat, així com d'explorar alternatives per a la participació ciutadana i la rehabilitació d'edificis.  

Amb la prova pilot del Mecanisme de transferència URBACT, la ciutat té l'oportunitat de perfeccionar encara més les accions, alhora que aprèn i intercanvia amb tres socis del projecte. En el transcurs dels treballs duts a terme per aquesta xarxa també es va reflexionar sobre les possibles maneres d'implementar el paquet d'energia neta per a tots els europeus (2020) de la Comissió Europea, que reconeix els drets dels ciutadans i les comunitats a participar directament en el sector energètic. 

Les places són limitades i s'atorgaran per rigorós ordre d'inscripció. Les inscripcions es poden fer (aquí). 

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 26 d'octubre 2023.