765 projectes fins al 2026 seran finançats amb aquests fons europeus






05/12/2023

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, van presentar el 10 de novembre les grans línies d'inversió social del fons Next Generation EU en un acte al Born Centre de Cultura i Memòria. 

Aquest fons destina recursos significatius a Drets Socials per millorar la qualitat de vida dels col·lectius més vulnerables a Catalunya, amb 765 projectes fins al 2026 finançats amb 375.180.797,84 euros. D'aquests, 177 són impulsats per la Generalitat, 237 per convenis amb el món local i 351 per subvencions a entitats i agents socials.

Els projectes es divideixen en sis línies d'actuació:
- Nous equipaments d’atenció a les persones i remodelació dels existents: millora o construcció de centres per a la gent gran, persones amb discapacitat i altres, incorporant solucions tecnològiques per fomentar l'autonomia personal.
- Integració de l'atenció i suport tecnològic: implementació de tecnologies per millorar l'atenció domiciliària i fomentar la vida independent de persones en situació de dependència.
- Reconstrucció dels models d'atenció: utilització de la tecnologia com a element transformador dels serveis socials, agilitzant respostes i simplificant processos administratius.
- Innovació en serveis socials: dedicació de 39 milions d'euros a projectes pilot en el sector social per millorar l'atenció a col·lectius vulnerables.
- Modernització d'infraestructures, digitalització i millora dels models de protecció residencial i acolliment familiar especialitzat: construcció de Barnahus per atendre infants víctimes d'abusos sexuals i altres millores en centres de protecció a la infància.
- Catalunya, país accessible: subvencions a 86 municipis i 1 consell comarcal per millorar l'accessibilitat als espais d'atenció ciutadana, amb l'objectiu de fer de Catalunya un referent en aquest àmbit.