Dins el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb finançament de fons Next Generation EU






11/01/2024

El Consell Català de l'Esport ha resolt la concessió definitiva de subvencions i ajuts per a la promoció de la igualtat en l'esport. Uns ajuts que entren en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb finançament de fons Next Generation EU, que tenen com a objectiu donar suport a la promoció de la igualtat en l'esport i el foment de l'esport mitjançant la prescripció de l'activitat física i l'exercici físic per a la ciutadania, en una acció directa clara per augmentar la pràctica esportiva femenina i per potenciar la igualtat d'oportunitats de les persones amb discapacitat en l'activitat fisicoesportiva. 

D'acord amb els quatre programes següents: 
Programa 1. Suport a l'organització de formats innovadors o extraordinaris de competicions esportives femenines i en igualtat dins i fora de l'àmbit federatiu. 
Programa 2. Suport a la formació del personal tecnicoesportiu en igualtat i de les tècniques, de les àrbitres, de les jutgesses, de les tutores de joc i de les entrenadores. 
Programa 3. Suport a les campanyes de sensibilització de la pràctica esportiva en igualtat de gènere i en inclusió de persones amb discapacitat per a infants i adolescents.
Programa 4. Suport a la pràctica esportiva de les persones amb discapacitat dels centres d'educació especial.

En total, s'han adjudicat 1.092.760 euros. Per tipus d'entitats la distribució ha estat la següent: 
- Programes 1, 2 i 3 (882.775 euros). 
- Programa 4 (209.985 euros).  

Les entitats beneficiàries dels ajuts es poden consultar a l'Annex de la Resolució de concessió definitiva (aquí).  

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 9 de gener 2024.