El període de sol·licituds d'aquestes set línies de subvencions del servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local estarà obert fins al proper 26 de gener
Els ajuts estan adreçats als ajuntaments, consells comarcals, entitats delegades de promoció econòmica i associacions de comerciants






12/01/2024

Amb el propòsit de contribuir a impulsar el creixement econòmic dels municipis de les comarques gironines i la dinamització del teixit comercial i productiu, la Diputació de Girona, a través del servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, ha obert el període de sol·licituds de set línies de subvencions per aquest 2024.

En total, es destinaran 710.000 euros al finançament de projectes i accions de planificació, promoció i desenvolupament local de la demarcació de Girona. Se'n beneficiaran ajuntaments, consells comarcals, consorcis i societats municipals, així com associacions de mercats i altres entitats sense afany de lucre.

La línia de subvencions més transversal és la que dona suport a projectes singulars dels ens locals. Es tracta d'iniciatives que destaquen per la seva capacitat innovadora i que tenen vocació de continuïtat, amb la possibilitat de ser transferides a altres punts de la demarcació de Girona. Enguany s'hi destinen 120.000 euros.

La convocatòria acostuma a actuar en àmbits molt diversos. Per exemple, durant l'any 2023, es va subvencionar la conversió del nucli antic de Torroella de Montgrí en una galeria d'art a cel obert, o la captació de nous negocis de restauració al nucli de Calonge en locals buits de l'eix comercial on estan ubicades les llibreries. Des que es va posar en funcionament aquesta línia, l'any 2016, s'han finançat una setantena de projectes per un valor total de gairebé 900.000 euros.