Dels quals hi ha 3 projectes finalistes de la ciutat de Barcelona i un de la seva Àrea Metropolitana que continuen esperant més vots del públic






14/03/2024

D'entre més de 530 sol·licituds, als Premis Europeus Bauhaus 2024 s'han seleccionat 50 finalistes, que demostren que existeixen projectes bonics, sostenibles i inclusius a tota la UE, els Balcans occidentals i Ucraïna. 

Les categories de les quals són finalistes els 3 projectes de la ciutat de Barcelona i un de la seva Àrea Metropolitana són aquests: 
- Recuperar el sentit de pertinença 
  • Mamífer: MAmMal (Barcelona) és un espai d'alletament col·lectiu visible, bonic i còmode. Les dificultats de la lactància materna a l'espai públic porten a moltes dones a viure-la aïlladament, un factor que incideix en les taxes de lactància materna ja baixes a Espanya. El projecte dona suport a la lactància materna, ja que és el mètode d'alimentació més saludable i sostenible. Situada en una zona actualment en transformació, busca recuperar el sentiment de pertinença a través dels habitants més vulnerables (imatge notícia)
- Prioritzant els llocs i les persones que més ho necessiten 
  • Jardí al terrat: és un projecte de Barcelona per promoure la inclusió social de les persones amb discapacitat a través de l'horticultura. Per fer-ho, s'instal·len diversos horts urbans a les teulades dels edificis municipals i explotats per entitats de persones amb discapacitat. Els objectius principals són la millora de la qualitat de vida dels usuaris així com el foment de l'agricultura urbana. Finalment, aquests productes de cultiu local s'ofereixen a organitzacions que treballen amb persones en risc d'exclusió. 
  • MOBLA XKIC 2021: FURNISH va crear espais més segurs i dinàmics davant les escoles de Barcelona en el marc del projecte "Protegim les escoles" impulsat per l'ajuntament. El seu objectiu principal era promoure l'ús d'aquestes zones i millorar la cohesió comunitària mitjançant la introducció d'elements innovadors de disseny urbà desenvolupats mitjançant un procés de cocreació col·laborativa. Aquests prototips es van implementar en dues escoles diferents durant un període de proves de dues setmanes, on els ciutadans els van provar i van oferir els seus comentaris. 
 - Donar forma a un ecosistema industrial circular i donar suport al pensament del cicle de vida 
  • El Protocol de Sostenibilitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona té com a objectiu promoure pràctiques de contractació pública sostenible en el disseny d'edificis i espais públics mitjançant la definició de criteris mediambientals directrius que van més enllà de la normativa vigent que han de complir les obres. Aquesta eina holística transversal estableix objectius i valors específics a assolir mitjançant estratègies d'optimització del disseny. D'aquesta manera, els criteris de descarbonització i regeneració de les ciutats s'incorporen des de les primeres etapes de la planificació del projecte. 
La votació del públic es tancarà el 27 de març a les 18:00 hores (CET). A l'enllaç trobareu com fer-ho i més informació.

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 7 de març 2024.

(Aquí) més informació al web.