L’Ajuntament de Mollet del Vallès, l’Associació SETEM, l’Escola Prat de la Riba de Reus i les Germanes Hospitalàries competeixen respectivament en les categories d’administracions, d’associacions, d’institucions escolars i d’empresa

Els candidats han estat seleccionats per l’Agència de Residus de Catalunya entre 1.086 activitats promogudes per 252 entitats a 39 comarques durant la Setmana Europea de Prevenció de Residus 2023, el passat mes de novembre






04/04/2024

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha presentat quatre projectes catalans a la XV edició del Premi Europeu de la Prevenció de Residus, que es lliurarà el proper 18 de juny en una cerimònia a Marsella. La selecció s’ha fet tenint en compte la relació de l’activitat amb els eixos de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), celebrada el novembre passat: l’originalitat de la proposta, el seu caràcter innovador, l’adaptabilitat a d’altres contextos regionals o locals, la mobilització del públic objectiu i la durada.

El Premi Europeu de la Prevenció de Residus vol distingir aquelles iniciatives realitzades en el marc de la XV Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que en aquesta passada edició es va dur a terme de la mà de 35 coordinadors de 29 països i durant la qual es van organitzar 14.522 activitats arreu d’Europa.

Els candidats presentats per l’Agència de Residus de Catalunya en les diferents categories han dut a terme accions per promoure la prevenció de residus. Algun d’ells s’ha centrat concretament en els envasos, temàtica en la que s’ha focalitzat la setmana europea de 2023, celebrada del 18 al 26 de novembre de 2023.

Un dels projectes nominats és el de l’Ajuntament de Mollet del Vallès que, durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, va instaurar el dia lliure d’envasos d’un sol ús al mercat municipal. Durant aquest dia es van repartir un total de 468 envasos reutilitzables entre tota la clientela, aportant una reducció directa de generació de residus al mercat. I també es va organitzar un punt d’informació on s’explicava la problemàtica dels envasos de plàstic d’un sol ús. Tot plegat va comptar amb una alta participació i molt bona acollida per part de tots els agents implicats. Aquesta acció emmarcada dins la Campanya Mercat Zero Envasos, va ser fruit d’un procés participatiu que va implicar les parades del mercat municipal, la ciutadania, els diferents agents de l’Ajuntament i l’alumnat de 3er d’ESO de l’institut Aiguaviva de Mollet.