Que informa sobre les oportunitats de finançament i les iniciatives que donen suport al desenvolupament sostenible i la transició cap a la neutralitat climàtica






08/04/2024

Aquesta edició de març de 2024 del Green Deal del Comitè Europeu de les Regions ofereix suport professional i directrius per trobar l'enfocament de finançament adequat per als vostres projectes d'adaptació al clima i ofereix oportunitats per a l'aprenentatge entre iguals d'altres ciutats ambicioses pel clima. 
 
Iniciatives en marxa:
1. Jornades d'adaptació del BEI 2024: s'ha convidat les autoritats locals a discutir les oportunitats de finançament de l'adaptació i obtenir assessorament d'experts sobre idees de projectes i plans d'inversió.
- El Banc Europeu d'Inversions (BEI) s'ha posat en contacte amb el Comitè Europeu de les Regions per convidar els ens locals i regionals a participar en les Jornades del BEI sobre l'Adaptació 2024. Els dies 24 i 25 d'abril, el BEI congregarà un públic variat de fins a cent professionals per debatre i compartir experiències en matèria de planificació, finançament i execució de projectes relatius a l'adaptació al canvi climàtic. L'acte tindrà caràcter híbrid (a Luxemburg i en línia).
(Aquí) podeu conèixer més detalls sobre les Jornades del BEI sobre l'adaptació i inscriviu-vos (aquí).

2. MIP4Adapt, nova Guia sobre ajuts monetaris i finançament - Suport a l'adaptació regional al canvi climàtic.
- Si teniu dificultats per obtenir ajudes monetàries o finançament per als vostres plans d'adaptació podeu consulteu la darrera Guia sobre ajudes monetàries i finançament de la missió da la UE sobre l'adaptació al canvi climàtic (aquí).

3. Missió sobre ciutats de la UE - Convocatòria del programa de ciutats agermanades.
- Si la vostra ciutat està compromesa amb la lluita contra el canvi climàtic i està interessada a aprendre d'altres ciutats, el programa d'aprenentatge per a ciutats agermanades, de vint mesos de durada, ajuda les ciutats a aprendre de les ciutats pilot i a adoptar solucions i enfocaments climàtics innovadors.
Per a més informació i conèixer els criteris d'admissibilitat (aquí) teniu la informació. El 8 d'abril, el dia d'obertura de la convocatòria es publicaran en aquest lloc web més documents i orientacions sobre com presentar la vostra candidatura (aquí).

Font: Comitè Europeu de les Regions - 3 d'abril 2024.