Joan Anton Camuñas, delegat de Catalunya ACES Europe, ha visitat aquest matí la Federació de Municipis de Catalunya i s’ha reunit amb Ignasi Simon, president de l’Àrea d’Esports de l’FMC i alcalde de Lliçà d’Amunt, Juan de Dios Ramírez, tècnic assessor d’Esports de l’FMC, i Susanna Mérida, secretària general de l’FMC, per donar a conèixer els premis que la seva entitat atorga sobre l’excel·lència de l’esport en capitals europees

ACES Europe és una associació sense ànim de lucre amb seu a Brussel·les que assigna cada any els reconeixements de Capital Mundial, Capital Europea, Regió, Ciutat, Illa, Comunitat i Ciutat de l'Esport






09/05/2024

Camuñas ha presentat aquest matí a la Federació de Municipis de Catalunya els reconeixements que atorga la seva entitat. Aquests distincions es basen en el concepte de "ciutat-territori” i "esport” i s’hi poden presentar els ajuntaments, els consells comarcals, les diputacions i els consorcis públics. L'assignació d'aquests reconeixements la fa ACES Europe, d'acord amb els principis de responsabilitat i ètica, sent conscient que l'esport és un factor d'agregació de la societat, millora de la qualitat de vida, benestar psicofísic i integració completa en classes socials de la comunitat.

ACES-Europe ha explicat que, després de l'èxit a Europa, exporten el format fora del continent buscant les millors polítiques i pràctiques esportives, i així presenten l'oportunitat a les comunitats i ciutats d'unir-se arreu del món sota la mateixa bandera d'esport i salut per a tothom.

Des de la Federació de Municipis de Catalunya valorem en positiu el projecte d’ACES-Europe ja que amplia la mirada i pensa en Europa de forma global. És per això, que donem suport a aquestes iniciatives com a eines que donen reconeixement internacional, llegat, impacte mediàtic, retorn de la inversió i treball en xarxa actiu i ens emplacem a seguir col·laborant en tot el que sigui possible per promocionar i millorar les polítiques esportives locals.