El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament va celebrar ahir la seva 48a Assemblea General de socis a Vilafranca del Penedès

Es van aprovar les línies de treball del nou mandat i propostes estratègiques de la cooperació municipalista






14/06/2024

Una quarantena de socis del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament es van reunir ahir amb motiu de la 48a Assemblea general ordinària, del Fons, que va tenir lloc a la sala de l'Escorxador de Vilafranca del Penedès. Per part de la Federació de Municipis de Catalunya hi va assistir la secretària general de l’entitat, Susanna Mérida. L’Assemblea va comptar amb l’assistència de la directora general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, Yoya Alcoceba, que va destacar el compromís del món local amb la cooperació.

El president del Fons Català, Jordi Cuadras, va parlar dels objectius del nou mandat i els esforços de l'associació de la cooperació municipalista encarats als grans reptes actuals com els conflictes armats, el canvi climàtic i la regressió de drets fonamentals.

Es va fer balanç de les activitats realitzades durant el darrer any, marcat pels terratrèmols de Turquia, Síria i el Kurdistan, i el Marroc; i campanyes d’emergència com la crisi humanitària a Gaza, encara en actiu. Un altre fet destacat van estar les eleccions municipals i la renovació de la Junta Executiva del Fons Català.

Els representants dels ajuntaments, consells comarcals i diputacions van ratificar les noves línies de treball 2024 del Fons Català, així com les principals directrius del Pla Estratègic 2024-2027. Els nous objectius serviran per consolidar la tasca i traçar el nou rumb de l'associació, que en el 2025 commemorarà el seu 40è aniversari.

El Fons és una entitat de cooperació municipalista de consens amb més de 330 socis, i la seva Junta Executiva està formada per representants de les forces polítiques que governen els diferents municipis catalans.