La Xarxa agrupa 637 entitats locals compromeses amb el compliment dels ODS de l’Agenda 2030. L’Ajuntament de Pineda de Mar, entre d’altres, forma part d’una de les vocalies






08/07/2024

La Xarxa d’Entitats Locals per a l’Agenda 2030 de la FEMP es va constituir el passat 5 de juliol, a Màlaga, després de la celebració de la seva IV Assemblea, una trobada que va posar el punt i final al treball de dues jornades en les que es van poder conèixer amb detall les polítiques i les experiències desenvolupades per governs locals i provincials per al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sosttenible, ODS, de l’Agenda 2030.

En l’assemblea es van aprovar, entre d’altres, la composició del Consell de Govern de la Xarxa. El president de la Diputació d’Alacant i alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ocuparà la presidència en aquest mandat. El Consell de Govern tindrà 15 vocalies, una d’elles correspon al Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030 i de les altres 14, una té com a titular l’Ajuntament de Pineda de Mar.

En la xarxa s’hi integren, voluntàriament, els governs locals que es comprometen a implementar els ODS de l’Agenda 2030 de manera transversal en les seves polítiques públiques locals. En l’actualitat copta amb 637 membres. El principal objectiu de la xarxa és afavorir la coordinació d’actuacions entre els governs locals per aconseguir així millors resultats en l’aplicació i posada en marxa dels ODS de l’Agenda 2030 en els municipis i províncies.