El Consell de Municipis i Regions d'Europa (CMRE) ha editat un estudi sobre l’estat dels agermanaments a Europa. Es basa en 315 casos de municipis de 27 estats membres i mostra com cada cop més les relacions s’aprofundeixen cap a projectes transformadors conjunts més sòlids






25/07/2024

A Europa, l'agermanament de ciutats s'ha associat durant molt de temps amb intercanvis culturals entre locals i governs regionals. Des de la seva creació l'any 1951, el Consell de Municipis Europeus i Regions (CEMR) ha promogut l'agermanament com a pont per connectar comunitats i transcendir fronteres, fomentant la comprensió i la col·laboració mútues.

Avui dia, l'agermanament s'estén molt més enllà dels simples intercanvis culturals i comprèn moltes més activitats de gran abast. Aquestes noves formes d'agermanament inclouen l'intercanvi de bones pràctiques i el desenvolupament conjunt d'activitats concretes entre socis, abordant reptes específics als quals s'enfronten els governs locals i regionals.

Plenament conscient de la naturalesa evolutiva de l'agermanament, el CEMR ha elaborat aquest informe basat en el seu estudi aprofundint en els usos, necessitats i expectatives contemporanis de l'agermanament entre locals i els governs regionals i les seves associacions representatives.

La primera part d'aquest informe està dedicada a una visió general de l'agermanament tal com està actualment: què és l'agermanament de rols i com s'utilitza, però també els reptes d'implementació als quals s'enfronten els governs locals i regionals per intentar assolir els seus objectius d'agermanament. A la segona part, el focus canvia cap al futur de l'agermanament: les preferències, necessitats i expectatives locals i regionals i les seves associacions representatives.