E president de la Comissió d’Energia de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Vacarisses, Toni Masana, i la secretària general adjunta Carolina Telechea, van visitar ahir el centre logístic de Mercadona, situat a Abrera

El motiu de la visita va ser informar-nos de les polítiques d’aquesta empresa pel que fa a reciclatge, sostenibilitat, quilòmetre zero, ocupació i inversions. Ens van explicar les possibilitats que ofereixen en formació i aprenentatge dual, ja que tenen un dels sistemes més avançats d’Europa






31/07/2024

Els representants de Mercadona Catalunya que ens van atendre van ser el director de les Relacions Externes Catalunya, Bernat Morales, la responsable de les Relacions Externes Barcelona Capital, Elisabet Ribera, i el coordinador de visites del Centre Logístic, Juanma Domínguez.

Tots ells, a grans trets, ens van explicar les dades del centre corresponents a Catalunya, en concret les inversions, la plantilla i les compres i vendes. Així, també ens van informar que dels 249 supermercats que tenen a Catalunya, actualment més de 200 compleixen amb l’eficiència, es a dir, que cada botiga té els aliments del dia, el sobrant es dona a entitats socials (fins i tot el menjar precuinat), no produeixen cap residu a botiga i tot es recicla amb una empresa externa. A més, apliquen la IA quan passen les comandes per caixa. D’altra banda, durant l’any 2023 van crear 590 nous llocs de treball i tots els treballadors i treballadores tenen conveni propi, amb un bon salari, no tenen gairebé bretxa salarial entre homes i dones i fan promoció interna. Finalment, en el tema de proximitat i quilòmetre zero, ens van explicar que 5.000M d’euros de compres es fan a proveïdors catalans; i quan a sostenibilitat, Mercadona té el sostre solar més gran de Catalunya, ja que compta amb 12.000 plaques fotovoltaiques.

Ens van dir que si algun ajuntament volia potenciar la formació i l'aprenentatge dual entre els seus estudiants, que estarien disposats a mantenir una reunió amb les persones interessades.

Els representants de l’FMC a aquest centre d’Abrera també van poder gaudir d’una visita a la llar d’infants pròpia del centre.