Ofereix idees per desenvolupar aquestes capacitats i explora maneres efectives d'ajudar els ciutadans a entendre el seu paper en les missions de la UE






30/08/2024

Aquest informe publicat en 2024, per la Direcció General de Recerca i Innovació de la Comissió Europea analitza com abordar la participació ciutadana en les missions de la Unió Europea. La participació i el diàleg social han de garantir que la innovació sigui centrada en les persones i que les missions mantinguin una àmplia legitimitat pública. Tanmateix, la participació ciutadana és complexa i altera significativament les responsabilitats tradicionals de la comunitat de recerca i innovació, requerint noves capacitats. 

L'informe ofereix idees per desenvolupar aquestes capacitats i explora maneres efectives d'ajudar els ciutadans a entendre el seu paper en les missions de la UE, mostrant com involucrar-los en les diferents etapes de la implementació. 

L'informe aborda tant els desafiaments com les càrregues administratives de la participació ciutadana i proposa com superar-los, a més de demostrar l'oportunitat més àmplia de la "doble addicionalitat", on els mètodes de participació ciutadana transformen fonamentalment tot el portafolis de recerca i innovació.