Dins els termes municipals de Benavent de Segrià, Corbins, Lleida, la Portella, Torre-Serona i Vilanova de Segrià






20/09/2024

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, a través d'una societat mercantil estatal, ha posat en marxa les obres per a modernitzar els regadius a la Comunitat de Regants del canal de Pinyana, a la demarcació de Lleida, que comptarà amb una inversió de 21.250.000 euros.  

El projecte s'estén per 1.880 hectàrees que cultiven 673 regants del sector 3 d'aquesta comunitat de regants, en els termes municipals de Benavent de Segrià, Corbins, Lleida, la Portella, Torre-Serona i Vilanova de Segrià. L'objectiu de l'actuació que s'ha d'iniciar compte amb un termini d'execució de 24 mesos.

Aquesta consisteix amb la modernització de la infraestructura de reg en conjunt, per a millorar la seva eficiència hídrica, endreçar la instal·lació elèctrica i que es completi amb la instal·lació d'un sistema de telecontrol que permetrà gestionar tota la infraestructura, per a un ús més útil de l'aigua.  

Aquesta actuació s'emmarca dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i en el Pla per a la millora de l'eficiència i la sostenibilitat en regadius, promogut per l'esmentat ministeri i cofinançat pels fons Next Generation EU.

Font: Departament d'Unió Europea i Acció Exterior - 13 de setembre.