Una actuació finançada amb fons Next Generation EU






20/09/2024

L'Ajuntament de Girona renovarà els jardins de les Pedreres seguint criteris de renaturalització i l'aproparà a les necessitats dels veïns i veïnes de la zona. El projecte preveu adaptar el parc a les condicions climàtiques actuals, incrementant l'autosuficiència hídrica i la biodiversitat, convertir-lo en un espai més útil per al veïnatge i apropar la natura a la ciutadania.  

Aquesta iniciativa s'emmarca dins de les propostes que formen part del GiroNat, un projecte finançat pels fons Next Generation EU (NGEU) que té com a objectiu convertir la ciutat de Girona en una població més verda, resilient al canvi climàtic, saludable i socialment i ambientalment justa fent un gir cap a la naturalesa, la resiliència, la salut preventiva, la transformació social i econòmica i la innovació. 

El projecte proposa una transformació urbana que doni resposta als reptes i oportunitats que afronta Girona com a ciutat mediterrània, universitària i educadora, socialment diversa, fluvial i pròxima a la natura. El cost del projecte ascendeix fins als 3.203.507,14 euros.

El projecte GiroNat, que compta amb una subvenció dels fons NGEU a través de la Fundació Biodiversitat, està coordinat per l'Ajuntament de Girona i té el suport de la Universitat de Girona i diferents entitats ambientalistes.

Font: Departament d'Unió Europea i Acció Exterior - 17 de setembre.