L'informe analitza els reptes als quals s'enfronten la indústria i les empreses al mercat únic






26/09/2024

En la introducció de la informació es destaca que Europa està unida en la seva recerca d'un creixement econòmic inclusiu, centrant-se en 
  • competitivitat sostenible
  • seguretat econòmica
  • autonomia estratègica oberta
  • competència justa
Tots serveixen com a pilars de la prosperitat. 

La visió que impulsa Europa és crear condicions on les empreses prosperin, el medi ambient estigui protegit i tothom tingui les mateixes oportunitats d'èxit.

La competitivitat sostenible hauria de garantir que les empreses siguin productives i respectuoses amb el medi ambient. La seguretat econòmica garanteix que la nostra economia pugui afrontar els reptes i protegir els llocs de treball. Amb una autonomia estratègica oberta, Europa no sols està oberta a les empreses, sinó que està donant forma a un món millor i més just.

En un món canviant amb nous reptes, la Unió Europea se centra a mantenir-se competitiva i pròspera. Treballant de valent per mantenir el seu lideratge a escala mundial i assegurar que té el control sobre el seu propi futur. Per tant, Europa ha de mirar més endavant i establir com continuar sent competitiva. 

L'Informe de Mario Draghi analitza els reptes als quals s'enfronten la indústria i les empreses al mercat únic. 

Les conclusions de l'informe contribuiran al treball de la Comissió Europea sobre un nou pla per a la prosperitat i la competitivitat sostenibles d'Europa. I en particular, al desenvolupament d'un nou negoci industrial net per a indústries competitives i llocs de treball de qualitat, que es presentarà en els primers 100 dies del nou mandat de la Comissió.

A l'enllaç el trobareu aquests 4 documents en anglès:
- El futur de la competitivitat europea: una estratègia de competitivitat per a Europa
- El futur de la competitivitat europea: anàlisi i recomanacions en profunditat
- El futur de la competitivitat europea - Reconeixement

I el discurs de Mario Draghi a la presentació de l'informe sobre el futur de la competitivitat europea al Parlament Europeu.

Font: Comissió Europea - 17 de setembre 2024.