A partir de la primavera que ve, milers de joves de 18 anys tindran l'oportunitat d'explorar Europa sense cap cost

Les sol·licituds ja són obertes






03/10/2024

La Comissió Europea (CE) distribuirà 35 500 targetes de viatge gratuïtes DiscoverEU als joves. A partir de la primavera que ve, milers de joves de 18 anys tindran l'oportunitat d'explorar Europa sense cap cost. La CE acaba d'obrir les sol·licituds per a la darrera ronda de la iniciativa DiscoverEU (a l'enllaç).

Un total de 35.500 passades de viatge estan disponibles. Per qualificar, els joves nascuts entre l'1 de gener i el 31 de desembre del 2006 han de respondre primer a un qüestionari que consta de cinc preguntes sobre la Unió Europea (UE), juntament amb una pregunta addicional al Portal Europeu de la Joventut (aquí). Els candidats es classificaran en funció de les respostes i els passes de viatge es distribuiran en funció d'aquesta classificació. La convocatòria és oberta a joves de la UE i de països associats al programa Erasmus+, inclosos Islàndia, Liechtenstein, Macedònia del Nord, Noruega, Sèrbia i Turquia. 

La convocatòria és oberta fins al 16 d'octubre a les 12:00 hores CEST.

Els sol·licitants seleccionats tindran l'oportunitat de viatjar per tot Europa durant un màxim de 30 dies entre l'1 de març del 2025 i el 31 de maig del 2026.

Font: Comissió Europea - 2 d'octubre 2024