Segons la Comissió Europea que ha mostrat el tercer informe anual de 2024






15/10/2024

El desenvolupament, del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR), el nucli de l'instrument de recuperació de la Unió Europea (UE), o sigui els Next Generation EU, s'està accelerant, fomentant la reforma contínua i el progrés de la inversió als estats membres. Tal com es mostra en el tercer informe anual de la Comissió Europe (CE) sobre el MRR (aquí, en anglès), aquesta està donant suport als estats membres en la presentació completa i oportuna dels seus plans mitjançant processos més racionalitzats, i ha millorat encara més la transparència i els mecanismes per protegir els interessos financers de la UE.

El MRR, amb 650.000 milions d'euros en subvencions i préstecs, és un motor crític d'inversions i reformes ambicioses a tots els estats membres, en iniciatives que afavoreixen la transició verda i digital i enforteixen la resiliència i la competitivitat de la UE.

Des dels seus inicis, diu la informació que el MRR ha generat més de 82.000 milions d'euros en inversions que donen suport directament a les empreses. Així com que s'estan duent a terme més de 900 reformes per reduir la burocràcia i accelerar els processos comercials per obtenir permisos i llicències, per exemple, ajudant la indústria de la UE a ser més competitiva. Destaca a més que amb el suport de MRR, s'han estalviat 34 milions de megawatts-hora en consum d'energia, més d'11,8 milions de persones han participat en educació i formació i 9,8 milions de persones es van beneficiar de mesures de protecció contra desastres relacionats amb el clima.

Apunta la CE, que els estats membres i totes les parts interessades rellevants, juntament amb el Parlament Europeu i el Consell, han col·laborat estretament per aconseguir aquests resultats. 

Font: Comissió Europea - 10 d'octubre 2024.