Una actuació 20,8 milions d'euros que comptarà amb finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb finançament de fons Next Generation EU






17/10/2024

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha anunciat l'adjudicació per 20,8 milions d'euros (IVA inclòs), mitjançant Adif, un contracte per a la remodelació i millora de l'accessibilitat a cinc estacions de la xarxa d'ample convencional a la província de Girona: Bordils-Juià, Camallera, Colera, Sant Jordi Desvalls i Vilajuïga; per les quals circulen serveis ferroviaris de les línies R11 i RG1 de Rodalies.

Els treballs estan orientats a incrementar la qualitat del servei als usuaris i condicionar les instal·lacions per a ús universal de viatgers, adaptant-les al trànsit de persones amb mobilitat reduïda, amb la supressió de barreres arquitectòniques, l'eliminació de creus de vies al mateix nivell entre andanes i la creació d'espais més inclusius.

Les actuacions preveuen, per a la connexió entre andanes, la construcció de nous passos inferiors a Bordils-Juià, Sant Jordi Desvalls i Camallera, mentre que a Vilajuïga i Colera s'executaran sengles passos elevats, tots dotats d'ascensors i escales fixes.

També es prolongaran les andanes fins a una longitud útil de 210 metres, incorporant nova pavimentació i adaptació de la vora amb material antilliscant, paviment senyalitzador de botons i franja groga d'advertiment.

El projecte inclou noves marquesines a les andanes i instal·lacions de sanejament, electricitat, il·luminació, seguretat i circuit tancat de televisió. Així mateix, s'adequaran els elements de senyalística i els accessos, creant recorreguts lliures d'obstacles.

El total representa una actuació 20,8 milions d'euros que comptarà amb finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb finançament de fons Next Generation EU.

Font: Govern d'Espanya - 4 d'octubre 2024