Del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, per finançar projectes de modernització que permeten l'intercanvi d'informació i actualització, en temps real de les dades entre municipis i l'INE






18/10/2024

El Ministeri de Política Territorial i Memòria Democràtica ha aprovat una subvenció de gairebé 17 milions d'euros, amb càrrec al fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), per finançar projectes de modernització en la gestió del padró municipal, que permeti l'intercanvi d'informació i actualització, en temps real de les dades entre els municipis i l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La convocatòria té com a beneficiaris les diputacions provincials, els cabildos, els consells insulars, així com les comunitats autònomes uniprovincials, encara que els destinataris finals són els municipis amb població inferior a 20.000 habitants i les ciutats de Ceuta i Melilla.

Les subvencions es distribueixen en dues annexes que donen un total de 16.892.237,07 euros. D'aquesta quantitat a la Diputació de Girona li corresponen en dos conceptes un total d'1.659.943,04 euros. 

Igual que en les convocatòries anteriors, l'assignació d'aquests ajuts del PRTR, s'ha fet en base a un criteri poblacional.

Un total de 60 entitats estaven cridades a presentar els seus projectes, de les quals 58 van sol·licitar finançament per a projectes de digitalització del padró.

Font: Govern d'Espanya - 10 d'octubre 2024