Una serie de jornades telematiques organitzades per DIPLOCAT i l'Associació Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society. La primera trobada tindrà lloc el dijous 20 de maig, de les 10:00 a les 12:00 hores

12/05/2021

El DIPLOCAT i l'Associació Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society organitzaran una sèrie de trobades, aquesta primavera, amb l'objectiu d'afavorir l'intercanvi de bones pràctiques de polítiques del temps entre municipis catalans i europeus i la seva implementació a nivell local. En total es faran tres trobades telemàtiques, que tractaran la resposta a la Covid-19 des de les polítiques del temps, la construcció de models de ciutat de proximitat i l'aplicació de la cronobiologia a les polítiques locals.

La primera trobada tindrà lloc el dijous 20 de maig, amb el títol 'La recuperació econòmica sostenible post-covid-19'. La pandèmia ha suposat canvis en molts aspectes de les nostres vides i sovint ens ha reclòs en el nostre entorn més immediat, aquell que conforma la ciutat o el poble on vivim. Això ha fet que moltes administracions locals acceleressin iniciatives ja existents o repensessin els serveis que proporcionen, tot adaptant-los a les conseqüències que ja avui, i previsiblement en el futur pròxim, pateix la ciutadania. És per això que els municipis es pregunten quin és el model laboral, turístic o empresarial que volen impulsar. La primera jornada analitzarà aquests canvis i quines d'aquestes mesures tenen el potencial per mantenir-se o transformar-se cap a polítiques per a la modificació dels models laborals, socials i d'oci a les ciutats, des de la perspectiva de les polítiques del temps.

Aquesta comptarà amb la participació de Sònia Ruiz, directora de Serveis de Gènere i Polítiques del Temps de la Gerència Municipal de l'Ajuntament de Barcelona; Angelo Gennaccaro, tinent d'alcalde de Polítiques del Temps de l'Ajuntament de Bolzano; Dolors Corominas, membre de la Junta de la Unió de Botiguers i Comerciants de Solsona; i un representant de l'Ajuntament de Budapest (per confirmar). La jornada serà moderada per Lia Brum, responsable de l'Observatori Metròpolis i comptarà amb traducció simultània.

Les següents jornades seran el 3 i 17 de juny, amb els títols: 'La ciutat a 15 minuts i la mobilitat sostenible' i 'La cronobiologia aplicada al nostre dia a dia'.

Les conclusions d'aquestes trobades es recolliran en una publicació conjunta que es presentarà a Barcelona l'octubre de 2021 durant la Time Use Week.