Les Estratègies Territorials i la Concertació Territorial representen un paper fonamental per impulsar el desenvolupament socioeconòmic dels municipis. Per analitzar-ho l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, juntament amb el Servei d’Ocupació de Catalunya, ha organitzat una jornada sobre la concertació i les estratègies territorials, que ha tingut lloc aquest matí a l’Hospitalet

Per parlar sobre quina és la visió dels governs locals en aquest procés obert pel SOC i quin és el paper que poden desenvolupar les entitats locals en el canvi de model de les polítiques actives d’ocupació (PAO), hi ha participat, en representació de la Federació de Municipis de Catalunya, Eduard Jiménez, tècnic assessor de la Comissió d’Ocupació de l’FMC

27/02/2024

Des de la ciutat de L'Hospitalet fa anys que promouen actuacions en l'àmbit de les polítiques actives d'ocupació amb l'objectiu de millorar l'ocupabilitat i l'accés al mercat laboral de la ciutadania i són conscients del nou paradigma de les Polítiques Actives d'Ocupació i la preocupació de com adaptar-les a les necessitats reals dels territoris.

La concertació territorial emergeix com un element clau per canalitzar i facilitar la cooperació, la col·laboració i la coordinació entre tots els agents que intervenen en un territori. El seu objectiu és promoure el disseny, la implementació i la gestió integrada de les polítiques públiques d’ocupació dins del marc de l’estratègia territorial. A més, possibilita una millor adaptació a les necessitats reals de les persones, millorant la seva ocupabilitat i incrementant la competitivitat tant de les empreses com dels diversos sectors d’activitat presents en una ciutat.

En aquest sentit, en la seva intervenció, Eduard Jiménez ha afirmat que "des dels ajuntaments pensem que és el moment de prendre decisions, de plantejar-se seriosament la concertació territorial, i dotar-la de contingut i de sentit comú”.

En la jornada hi ha intervingut també la subdirectora general de les Polítiques Actives d’Ocupació del SOC, Susana Díaz, per parlar de la concertació territorial de les polítiques actives d’ocupació. I per finalitzar l’acte, s’ha dut a terme una taula rodona amb representants de l’Ajuntament de L’Hospitalet, de la Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC), de Comissions Obreres (CCOO), de la Unió General de Treballadors (UGT) i de l’Associació Empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL).