Resolució PRE/1719/2024, de 2 de maig, publicada al DOGC número 9166, de 21 de maig de 2024

22/05/2024

S’obre la convocatòria per atorgar compensacions econòmiques a favor dels ajuntaments de Catalunya amb una població de dret de fins a 2.000 habitants (de conformitat amb les xifres oficials publicades per l'Institut d'Estadística de Catalunya referides a l'any 2022) perquè abonin compensacions econòmiques a determinats càrrecs electes locals per a l'exercici de 2024.

Les bases de la convocatòria són les que estableix el Decret 69/2008, d'1 d'abril, de regulació d'un sistema de compensacions econòmiques a favor dels ajuntaments perquè abonin retribucions a determinats càrrecs electes locals.

L'import màxim destinat a aquesta convocatòria és de 5.050.000 euros, amb càrrec a la partida pressupostària PR1501 D/460.000100/7110/0000, i està condicionat a l'existència de crèdit adequat i suficient a la partida esmentada. Aquest import es pot ampliar en un màxim de 200.000 euros. L'efectivitat d'aquesta quantia addicional resta condicionada a la disponibilitat efectiva del crèdit en el moment anterior a la resolució de la concessió, d'acord amb el que estableix l'article 92.4 del text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya.

D'acord amb els articles 2 i 3 del Decret 69/2008, d'1 d'abril, per a l'atorgament de la compensació, els ajuntaments han de complir els requisits següents:

a) Acordar, segons la legislació específica, l'abonament a l'alcalde o alcaldessa o als membres electes de retribucions per exercir els càrrecs.

b) Donar d'alta en el règim general de la Seguretat Social les persones electes que percebin una retribució, i assumir el pagament de les quotes empresarials que corresponguin.

c) Que la població inscrita en el padró del municipi, de conformitat amb les xifres oficials publicades per l'organisme competent referides a la mateixa anualitat que la liquidació del pressupost aprovada l'any anterior, no superi els 2.000 habitants.

d) Que la totalitat dels recursos ordinaris reconeguts i liquidats del pressupost del municipi, d'acord amb les dades de la liquidació aprovada l'any anterior, no superi en un 75 % la mitjana resultant dels pressupostos dels municipis del seu tram de població.

Les sol·licituds, aprovades per l'òrgan competent i signades pel secretari o secretari interventor de l'ens local, s'han de presentar en el termini d'un mes a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, per mitjans electrònics, a través de l'Extranet de les Administracions Catalanes (EACAT), en aquest enllaç.

La resolució de concessió o denegació de les compensacions econòmiques per retribuir determinats càrrecs electes locals s'ha de resoldre en un termini de tres mesos a comptar de la data de finalització del període de presentació de les sol·licituds.