La Federació de Municipis de Catalunya ha detectat un empitjorament en el malestar mental i emocional de les persones joves. Des de la Federació es considera imperatiu seguir impulsant polítiques i accions que tinguin la capacitat de prevenir, protegir i promoure la vida saludable en aquest àmbit tal com ho fa en la salut física, afectiva, sexual i reproductivaPer aquest motiu, l’FMC, implicada en la salut de les persones joves, ha programat un curs, que tindrà lloc els dies 2, 9 i 16 de juliol, per formar en els factors de risc i factors protectors i en les tècniques de gestió emocional basades en la recerca de recursos d’afrontament i la resiliència
03/06/2024
Des de fa anys, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) manifesta la necessitat d’actuar en la salut mental i emocional de la població. Per les característiques de la seva etapa evolutiva, el col·lectiu juvenil és un dels més vulnerables. A Catalunya, s’estima que entre el 10 i el 20% dels adolescents pateixen algun trastorn mental i el suïcidi ja és la primera causa de mort entre les persones joves. Malauradament, la crisi sanitària i social de la COVID-19 i les seves nombroses conseqüències com ara la situació de confinament, l’aïllament social, la pèrdua de persones estimades, els esdeveniments traumàtics viscuts, la pèrdua de rutines i l’estrès psicosocial experimentats han provocat un empitjorament generalitzat en aquest àmbit de la salut.
Encara que la problemàtica sigui preocupant i reclami d’una intervenció immediata i efectiva, el col·lectiu juvenil té diferents punts forts que poden ajudar a millorar la situació. Sabem que tenim la capacitat d’afrontar amb èxit situacions desfavorables i volem dotar als i les professionals de les eines per ajudar en la recuperació, l’adaptació i desenvolupament favorable davant de circumstàncies adverses.
Aquesta acció formativa de l’FMC, té l’objectiu, entre d’altres, d’alfabetitzar en el concepte de salut mental i emocional, reduir l’estigmatització i el secretisme de forma responsable, eliminant els mites i la informació errònia, mostrar el context actual de forma entenedora i educar en la terminologia adequada, promoure l’accés a l’ajuda, reduir les potencials conductes autolítiques i suïcides, recercar, treballar i mostrar les intervencions i recursos disponibles existents i fomentar el treball participatiu per incentivar al col·lectiu juvenil a dissenyar les possibles intervencions a realitzar en el seu entorn més pròxim.
El termini d’inscripció finalitza el dia 25 de juny de 2024.
Contingut relacionat
AQUESTA WEB UTILITZA GALETES
Les galetes són importants, influeixen en l''experiència de navegació, ens ajuden a protegir la privacitat i permeten realitzar les peticions que ens solicitin a través de la web.
Utilitzem galetes propies, aquestes són estrictament necessàries per el funcionamint bàsic de la web i, per tant, sempre estan actives. Altrament, també utilitzem galetes de tercers, aquestes són opcionals i es poden configurar des de la opció de Configurar Galetes.
Més informació en la nostra Política de Galetes.
Galetes estrictament necessàriesAquestes galetes són essencials per al funcionament del lloc web i no poden desactivar-se en els nostres sistemes. S'ajusten en resposta a les seves accions per proporcionar serveis com la personalització de les preferències de privacitat, la iniciació de sessió o l'ompliment de formularis.
Galetes de tercersAquestes galetes ens permeten rastrejar les visites i les fonts de trànsit, el que ens habilita per avaluar i millorar el rendiment del nostre lloc web.