Organitzen: Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i Escola d'Administració Pública de Catalunya. Data i horari: dia 26 de setembre, de 10.00 a 12.00 h. Sessió telemàtica.

12/07/2024

Durant la sessió s'ofereix al assistents una introducció al conceptes de cooperació al desenvolupament, així com una exposició del seu marc normatiu, tant nacional com autonòmic i la seva aplicació als ens locals. També es farà una presentació institucional per entendre quines funcions té la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament vs. l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i es repassarà els òrgans consultius de cooperació i coordinació en matèria de cooperació al desenvolupament.

Finalment, s'oferirà una justificació normativa de la competència que tenen els ens locals en la matèria: què és un informe d'inexistència de duplicitats en matèria de cooperació al desenvolupament, quina utilitat té i qui l'emet, anàlisi de la possibilitat de dedicació de recursos per part dels ens locals per donar resposta a les greus crisis humanitàries.

Els objectius de la sessió són:

- Actualitzar els coneixements sobre cooperació al desenvolupament i els seus instruments.

- Aprofundir en el marc normatiu i institucional de la cooperació al desenvolupament espanyola i de la Generalitat de Catalunya.

- Adquirir coneixement normatiu i jurídic per defensar la competència en matèria de cooperació al desenvolupament dels ens locals.

- Conèixer les principals eines a l'abast dels ens locals per fer cooperació al desenvolupament des del seu àmbit, tot facilitant exemples d'intervencions en curs.