Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (Extracte de l'Ordre EFP/440/2023)

16/07/2024

El Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports ha fet públic l'extracte de la convocatòria d'àmbit estatal d'ajuts destinats a la creació d'una xarxa de centres de capacitació digital en entitats locals per a l'exercici econòmic del 2024, en el marc del Component 19 "Pla Nacional de Competències Digitals (Digital Skills)" del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat amb fons Next Generation EU. Aquests ajuts es regeixen per les bases reguladores de l'Ordre EFP/440/2023, de 24 d'abril (aquí la informació).  

La creació d'una xarxa estatal de Centres de Capacitació digital té com a objectiu acostar a la ciutadania la possibilitat de formar-se en competències digitals transversals, oferint oportunitats de formació amb independència del seu lloc de residència o de la seva formació prèvia.  

Aquesta subvenció finançarà la creació de 365 nous centres de la xarxa. El procediment de concessió dels ajuts serà el de concurrència competitiva.   

En són beneficiaris dels ajuts les entitats locals territorials i entitats públiques dependents d'aquestes i organismes autònoms encarregats dels serveis educatius i programes d'educació no formal d'educació d'adults, formació professional i/o formació per a l'ocupació o serveis anàlegs.  

La dotació total dels ajuts és de 8.942.500 euros.  

L'ajut per entitat beneficiària serà de 24.500 euros.  

Les sol·licituds, comunicacions i altres documents exigibles, s'hauran de presentar a través de la seu electrònica del Ministeri d’Educació i Formació Professional. L'accés al formulari normalitzat de sol·licitud també es realitzarà a través de la seu electrònica d'aquest Ministeri (aquí). 

El termini de presentació de sol·licituds serà de 10 dies naturals comptats des de l'endemà al de publicació de l'extracte de la convocatòria al BOE (publicada el 12 de juliol de 2024).

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 12 de juliol 2024.