Resolució TER/3323/2024, de 13 de setembre, publicada al DOGC número 9252, de 20 de setembre de 2024

25/09/2024

S’aproven les bases reguladores de les subvencions que tenen com a finalitat principal donar suport econòmic a les administracions públiques de Catalunya i, en el marc de la normativa en matèria de contaminació del sòl vigent, promoure les tasques d'investigació, la prevenció i la recuperació del sòl, de caràcter públic, afectat per contaminació d'origen puntual. Igualment es potencia fomentar la recerca, el desenvolupament i la innovació en processos de descontaminació de sòls mitjançant actuacions encaminades a la seva restauració.

Aquesta línia de subvenció inclou les accions que promoguin les tasques d'investigació, la prevenció i la recuperació del sòl afectat per contaminació d'origen puntual.

Els sòls han de ser propietat de les administracions públiques de Catalunya que sol·liciten la subvenció, i la contaminació no ha de tenir un causant conegut o al qual es puguin imputar les accions objecte d'aquesta subvenció, d'acord amb el règim de responsabilitat establert a l'article 19 del Text refós de la Llei reguladora dels residus, aprovat pel Decret legislatiu 1/2009, de 21 de juliol (principi de "qui contamina paga”).