Amb aquest títol, la Federació de Municipis de Catalunya va organitzar aquesta jornada el passat dimecres el 11 de març






12/03/2015

La situació del moment, noves normatives, una crisi global econòmica que afecta particularment les polítiques socials, suposa canvis en l’organització i el model que fins ara han adoptat els clubs esportius, una gran part d’aquests potser han estat massa supeditats a la tutela dels ajuntaments. Aquests canvis en poc temps han donat lloc a la incertesa de com actuar davant d’aquest nou marc jurídic, i la nova situació econòmica i social del moment provocada per la crisi que afecta molts sectors. Estem, per tant, davant d’una situació que genera noves necessitats a les que hem de donar resposta, en molts casos, des de les administracions públiques suposant un gran repte a assolir.

És per aquest motiu que l'FMC va decidir organitzar aquesta jornada amb el títol 'Clubs i ajuntaments: nous models esportius de col·laboració'.

La inauguració de la mateixa va anar a càrrec del president de l'FMC, Xavier Amor.

A continuació, es van poder escolar tres experiències que s’han desenvolupat des dels municipis amb la col·laboració dels clubs i associacions de l’àmbit esportiu.

La primera, del Prat de Llobregat, va ser sobre el sistema de certificació de qualitat d'escoles esportives, a càrrec 'Antoni Hernández Sierra, director de Serveis de l'Àrea d'Esports i Salut Pública de l'Ajuntament del Prat de Llobregat:La rellevància i la presència de l’activitat física en la població escolar és sens dubte avui en dia una realitat en què els ajuntaments, conjuntament amb els clubs esportius, treballen amb tenacitat, conscients dels beneficis i els avantatges que aquesta pràctica esportiva suposa. Reducció dels factors de risc i control de malalties tant físiques com psíquiques, adquisició d’un estil de vida més saludable, integració, cohesió social i formació de valors.

La segona ponència, de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, portava el títol 'Patrocini de ciutat' i va anar càrrec de Laureà Fànega Macias, cap del Servei d'Esports i Joventut de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat: Com podem aprofitar els actius municipals per elaborar un contracte de patrocini de ciutat? Una idea que neix en l’àmbit esportiu tenint en compte els grans esdeveniments esportius i que finalment s’adapta a un projecte més global.

La darrera ponència, de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, la va exposar Albert Salarich Sánchez, president de Sant Cugat Creix i el seu títol era 'Sant Cugat Creix'. La posada en comú de tres projectes esportius i socials que són d’èxit consolidat en el teixit esportiu nacional i internacional. El Patí Hoquei Club Sant Cugat, el Club de Rugby Sant Cugat i el Club Voleibol Sant Cugat han treballat plegats en una aposta de cooperació esportiva de ciutat: l’associació Sant Cugat Creix.

La cloenda va anar a càrrec d'Esther Pujol, presidenta de la Comissió d'Esports de l'FMC i alcaldessa de Tiana.