16/03/2015

L’Audiència Provincial de Barcelona ha acordat arxivar aquest dilluns al matí la instrucció que, sobre aquest assumpte, se seguia al Jutjat número 1 de Sabadell. Considera que no existeix malversació de diners públics atès que la Federació de Municipis de Catalunya és una entitat privada perquè així ho estableix la llei. D’aquesta manera es confirma que la Federació de Municipis de Catalunya no ha comès cap irregularitat en la seva gestió.

L'’FMC ha mantingut fins ara que és una entitat de naturalesa privada subjecta a la vigent Llei orgànica d'associacions. En aquest mateix sentit, l'Audiència ha incidit a través de la interlocutòria notificada avui que l’FMC no gestiona serveis públics i no se li pot atribuir delictes de malversació de cabals públics.

En paraules del president de l’FMC, Xavier Amor, "la Federació ha mantingut la seva absoluta confiança en la Justícia i sempre ha estat disposada a col·laborar-hi. La sentència és contundent i queda demostrat que no s’ha comès cap irregularitat”.

El president ha afegit que s’ha de restablir l’honorabilitat i la innocència de tots els càrrecs públics imputats que s’han vist afectats per aquest procés. L’FMC ha de ser, com sempre ha estat, i ho continuarà essent, un referent per a l’administració local, treballant al costat dels municipis amb transparència i proximitat”.