El dimarts 12 de maig, es va celebrar aquesta nova sessió, on es van abordar dos canvis normatius amb un elevat impacte sobre la gestió dels recursos humans, arran de l’aprovació, per una banda, de la nova disposició addicional setena de la Llei 16/1991, de les policies locals i, per l’altra, per la propera promulgació del nou Reglament del procediment del règim disciplinari aplicable als cossos de policia local de Catalunya
12/05/2015
A la primera part de la sessió es van presentar per part de responsables del Departament d’Interior les principals novetats introduïdes per la Llei 3/2015, de mesures fiscals i financeres, en l’àmbit de les policies locals arran de la nova classificació a efectes econòmics de les categories d’agent i caporal, com també els canvis introduïts per la mateixa norma en la Llei 4/2003, de 7 d’abril, d’ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya. Concretament es van abordar els aspectes novedosos recollits en l’article 25 bis –relatiu al nou Registre de les policies locals de Catalunya- i 25 ter –relatiu al document d’acreditació professional- i com es planteja el seu desplegament futur. A continuació es va tractar també el contingut del futur Reglament del procediment del règim disciplinari aplicable als cossos de policia local de Catalunya i les seves principals novetats.
Per tal d’analitzar l’impacte que des de la perspectiva de gestió de recursos humans de les entitats locals suposa aquesta nova disposició addicional setena de la Llei de les policies locals de Catalunya es van analitzar amb més profunditat les principals qüestions i decisions que cal abordar per dur a terme l’aplicació pràctica d’aquesta novetat des de la perspectiva de gestió de la plantilla municipal i de la relació i valoració de llocs de treball; com també les situacions que pot generar en les diferents vicissituds d’ocupació d’un mateix lloc de treball per part de funcionaris interins, en pràctiques o funcionaris de carrera.
Finalment la secció de Pràctica Jurídica va tractar tota la qüestió relativa a la forma i metodologia de càlcul de la taxa de reposició d’efectius de cara a l’aprovació de l’oferta d’ocupació pública a la llum de les previsions establertes per la Llei de pressupostos generals de l’Estat per al 2015.
Contingut relacionat
AQUESTA WEB UTILITZA GALETES
Les galetes són importants, influeixen en l''experiència de navegació, ens ajuden a protegir la privacitat i permeten realitzar les peticions que ens solicitin a través de la web.
Utilitzem galetes propies, aquestes són estrictament necessàries per el funcionamint bàsic de la web i, per tant, sempre estan actives. Altrament, també utilitzem galetes de tercers, aquestes són opcionals i es poden configurar des de la opció de Configurar Galetes.
Més informació en la nostra Política de Galetes.
Galetes estrictament necessàriesAquestes galetes són essencials per al funcionament del lloc web i no poden desactivar-se en els nostres sistemes. S'ajusten en resposta a les seves accions per proporcionar serveis com la personalització de les preferències de privacitat, la iniciació de sessió o l'ompliment de formularis.
Galetes de tercersAquestes galetes ens permeten rastrejar les visites i les fonts de trànsit, el que ens habilita per avaluar i millorar el rendiment del nostre lloc web.