A Barcelona (13 de novembre); a Girona (17 de novembre); Manresa (24 de novembre) i Lleida (27 de novembre)

02/11/2015

La protecció internacional és un fet social que té incidència a Catalunya a conseqüència de l’actual crisi humanitària a la Mediterrània. El 2014 hi va haver 786 sol·licituds d’asil, un nombre que s’ha incrementat significativament durant el 2015.  Es tracta de persones que cerquen protecció pel  temor fundat a ser perseguides al país de la seva nacionalitat o, en el cas de les  persones apàtrides, al  lloc de residència habitual, per motius de raça, religió, nacionalitat, opinions polítiques, pertinença  a determinats grups socials, gènere o orientació sexual.

Des de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb l’administració local i les entitats del sector, es duen a terme actuacions per donar resposta a aquest fet social. La  recent creació del Comitè de l’acollida de persones refugiades és una d’aquestes accions.

Objectius:

  • Donar a conèixer les línies d’actuació desenvolupades dins del Pla de protecció internacional a Catalunya.
  • Presentar el Comitè de l’acollida de persones refugiades i els grups de treball vinculats a aquest Comitè.
  • Facilitar el coneixement de les eines disponibles per al personal tècnic de les administracions i  entitats que treballen amb aquest col·lectiu.
  • Situar el paper de la lletrada i del lletrat en els processos relacionats amb la protecció internacional.

Organitzat per Direcció General per a la Immigració. Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat  de Catalunya.