En aquesta segona sessió, celebrada el dimecres 25 de novembre, s'ha tractat de la Llei de transparència i la resolució de conflictes laborals






25/11/2015

Un any més la Federació de Municipis de Catalunya organitza una nova edició del Seminari de Relacions Col·lectives que compta amb una dilatada trajectòria.

Enguany, el Seminari, ha mantingut l’estructura habitual de tres sessions durant les quals es tracten temes diversificats i d’actualitat, amb ponents d’enorme experiència i vàlua professional i acadèmica, i amb un contingut també molt actual i sovint controvertit. Algunes ponències són estrictament sobre negociació col·lectiva i d’altres tracten temes de relacions individuals o d’altres àmbits, que sense dubte es veuran reflectides en el dia a dia de la relació col·lectiva en cada entitat local i en la negociació futura.

Per donar una visió general de l’estat actual de la funció pública local, la primera sessió del Seminari va comptar amb la intervenció del professor Carlos Luis Alfonso Mellado, catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de València que va tractar dels temes d’actualitat en matèria de negociació col·lectiva i d’altres, com ara les novetats que introdueix el Reial Decret-llei 10/2015, d’11 de setembre. La taula rodona va anar sobre l’Acord comú de condicions per als empleats públics dels ens locals de Catalunya, especialment per als petits municipis, i que ha estat promogut per les entitats municipalistes i les organitzacions sindicals, per tal d’oferir un marc adequat als ens locals de menys població.

En aquesta sessió del mes de novembre, el director de RRHH del Consorci Provincial de Bombers de València i professor de la Universitat de València, Javier Cuenca Cervera, ha abordat la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, fent un repàs exhaustiu de tots aquells elements als que afecta aquesta llei en matèria de personal. En la mateixa sessió, el professor de Dret Administratiu de la Universitat de Barcelona, Joan Mauri i Majós, ha analitzat les diverses alternatives extrajudicials que poden afavorir la resolució conflictes laborals.

En la darrera sessió, Susana Rodríguez Escanciano, professora titular de dret del treball i de la seguretat social de la Universitat de León, ens parlarà sobre la remunicipalització dels serveis públics en totes aquelles qüestions que afecten a l’ocupació pública, i relatives a personal i a l’àmbit laboral.Finalment, de la mà del catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat de Granada, Federico Castillo Blanco, farem un repàs als aspectes més significatius i controvertits de la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local i els seus efectes en matèria de personal.