Els ajuntaments de Vilanova i la Geltrú, Cornellà de Llobregat, Gijón i Leganés han obtingut els primers premis en les seves respectives categories del CNIS 2016 que ha finalitzat a Madrid






07/03/2016

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) va estar representada en aquesta trobada pel seu secretari general, Juan Ávila, que va participar en el lliurament dels premis i que va ser l'encarregat de clausurar el Congrés.

Gijón va ser el millor projecte d'Smart Cities, per la seva Plataforma integrada de ciutat "Gijón una ciudad conectada que conecta".

Vilanova i la Geltrú, amb altres ajuntaments com Terrassa, Manresa, Sant Feliu de Llobregat i la Diputació de Barcelona, pel seu projecte integral de serveis dins la categoria de millor Pla d'Innovació.

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha aconseguit el primer premi, enl a categoria 'Innovació Social, pel projecte M7 Aplicació interterritorial de seguretat ciudadana.

Leganés, per la seva banda, ha estat distingida pel seu projecte en l'àmbit de la Transparència, Participació i Govern Obert.

D'altres entitats locals que han resultat finalistes d'aquesta edició dels Premis CNIS 2016, en les seves diferents categories, han estat els ajuntaments de València i Màlaga, Las Rozas (Madrid), Parets del Vallès, Cambrils, Alzira (València), Puerto de Santa María (Cadis); les Diputacions Provincials de Ciudad Real, Castelló, Albacete i Sevilla, i el Cabildo Insular de Tenerife.

El lliurament d'aquests premis s'ha realitzat en el marc de la cloenda del Congrés Nacional d'Innovació i Serveis Públics CNIS que, amb el títol "Transformació digital al servei de les persones”, s'ha celebrat els dies 2 i 3 de març, amb la participació de la FEMP i de nombrosos representants de l'administració local.

El CNIS constitueix la principal trobada a nivell nacional sobre administració electrònica, reunint els representants de diferents administracions públiques, les principals empreses del sector i diversos experts relacionats amb la matèria.

En aquesta sisena edició s'han tractat les  novetats legislatives, la transparència o simplificació i reforma de les administracions. També sobre la identitat, firma, notificació, protecció de dades, factura i licitació, així com també de la col·laboració publico-privada, la compra pública innovadora – CPI o gestió de l'Smart City. En definitiva, de tot allò que afecta la gestió de l'administració i la seva transformació a partir de les noves capacitats tecnològiques, al servei de les persones, de les empreses i de les pròpies administracions.