Amb el títol 'Municipalització de Serveis Públics Municipals i Internalització de serveis: avantatges, inconvenients i conseqüències', el CSITAL de Barcelona, i amb la col·laboració de l'FMC, va organitzar divendres 6 de maig una jornada que ha tingut lloc a la Sala Francesca Bonnemaison de Barcelona






06/05/2016

L’objectiu de la jornada va ser analitzar els problemes i avantatges derivades d’un canvi d'arquetipus en la prestació dels serveis públics, que sembla encaminar-se cap a d’altres formes de gestió i de la prestació d’altres serveis orientats cap a la innecessarietat de licitar contractes administratius.

En l'acte d'inauguració van intervenir M. Petra Sáiz, presidenta del CSITAL de Barcelona i Juan Ignacio Soto, secretari general de la Federació de Municipis de Catalunya. Soto va destacar en la seva intervenció que "Hi ha dues coses que els municipis no poden perdre en això: l'autonomia -política, econòmica, organitzativa- per prendre la decisió sobre el model de gestió del servei i el control per assegurar la seva prestació en clau pública, en clau d'interès general".

En la primera part de la jornada els diferents ponents van tractar els aspectes jurídics, econòmics i els derivats dels problemes referents al personal conseqüència de la recuperació d’activitats i serveis públics pels ens locals.

El secretari general de l'FMC va moderar la taula rodona sobre l'organització dels serveis públics locals, perspectives i futur de la municipalització, en la que hi van participar Eloi Badia, regidor de Presidència i Territori de l'Ajuntament de Barcelona i Vicepresident de l’AMB; Sílvia Biosca, tinent d’alcalde de l'àrea de Presidència, Planificació, Comunicació, TIC's i OAC de l'Ajuntament de Pineda de Mar; i Cristian Alcázar, tinent d’alcalde de Benestar i Drets Socials de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, que van plantejar experiències referents al servei d’abastiment d’aigua, recollida de residus sòlids urbans i dels serveis i instal·lacions esportives.