La Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals han valorat que aquesta experiència representa una aportació innovadora i de qualitat en la temàtica de Convivència






10/05/2016

El projecte "Intervenció al carrer. Integració social de joves d'origen immigrant a través d'activitats de lleure” de l’Ajuntament de Lleida ha estat seleccionat com a una Pràctica Significativa i ha estat inclòs al Banc de Bones Pràctiques (BBP) del Govern Local de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals.

Els organismes avaluadors han valorat que aquesta experiència representa una aportació innovadora i de qualitat en la temàtica de Convivència.

El projecte "Intervenció al carrer. Integració social de joves d'origen immigrant a través d'activitats de lleure” va néixer l’any 2007 i el seu objectiu fonamental és afavorir la integració de joves d’origen immigrant en risc d’aïllament o d’exclusió social que tenen entre 14 i 30 anys. El projecte es desenvolupa a través d’un equip de professionals integrat per tècnics de Joventut i educadors socials que realitzen actuacions a l’espai públic a fi i efecte de contactar amb aquest col·lectiu i animar-los a la participació en activitats de lleure, culturals i esportives organitzades per l’Ajuntament. Aquestes activitats són obertes a la població juvenil del municipi i faciliten espais d’interacció entre joves de diferents orígens i realitats.

El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals és un servei impulsat per l'FMC i la Fundació Carles Pi i Sunyer d'estudis autonòmics i locals amb els ajuntaments de més de deu mil habitants de Catalunya, que identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal.