El divendres 3 de juny es va celebrar una sessió del Seminari Tècnic Local de la Federació de Municipis de Catalunya dedicada específicament a urbanisme: llicències d’edificació, zones inundables i encaix de les indústries de risc en el teixit urbà
03/06/2016
El Seminari Tècnic Local de l'FMC té l’objectiu de contribuir a la formació continuada dels tècnics d’administració local, fet que, sens dubte, possibilita una millora en la gestió dels serveis que les administracions locals presten als ciutadans.
A la sessió del 3 de juny es van exposar tres ponències. La primera, sobre 'les llicències d’edificació en el marc del nou reglament de disciplina urbanística', a càrrec de Francesc Xavier Berga Vayreda, director dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya; la segona, sobre 'la incidència del planejament urbanístic en les zones inundables', a càrrec de Lluís Xavier Godé i Lanao, responsable del Departament de Planificació i Ordenació de l’Espai Fluvial de la Generalitat de Catalunya; i la darrera, sobre 'conflictes de veïnatge de les indústries de risc', a càrrec de Jordi Catà, tècnic del Servei de Planificació i Gestió del risc de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya.
El Seminari Tècnic Local de la Federació de Municipis de Catalunya del 2016 pretén donar resposta a les inquietuds formatives del major nombre possible dels tècnics locals, amb una oferta que contempla temes molt variats que constitueixen en aquests moments, per una o altra raó, matèries d’especial interès per als tècnics locals i que incideixen en la seva activitat diària.
Recordem que la sessió de mes d'abril va estar dedicada al medi ambient, amb un èmfasi especial en els problemes derivats del canvi climàtic; la sessió de l'1 de juliol anirà sobre les novetats legislatives en relació amb la gestió dels serveis públics; al setembre, s’analitzarà el planejament territorial i urbanístic a través de la modificació de la Llei de costes, de la seva incidència en les ciutats intel·ligents (smarts cities en anglès) i el patrimoni arquitectònic; a continuació tindrà lloc la sessió que tractarà les eines per a la gestió dels serveis urbans, centrada en aspectes econòmics i organitzatius de la gestió de serveis locals; al novembre serà el torn de la gestió urbanística, i finalment, al desembre, el Seminari tornarà a dedicar una sessió a l’habitatge públic, un àmbit de gran interès en aquests moments.
Contingut relacionat
AQUESTA WEB UTILITZA GALETES
Les galetes són importants, influeixen en l''experiència de navegació, ens ajuden a protegir la privacitat i permeten realitzar les peticions que ens solicitin a través de la web.
Utilitzem galetes propies, aquestes són estrictament necessàries per el funcionamint bàsic de la web i, per tant, sempre estan actives. Altrament, també utilitzem galetes de tercers, aquestes són opcionals i es poden configurar des de la opció de Configurar Galetes.
Més informació en la nostra Política de Galetes.
Galetes estrictament necessàriesAquestes galetes són essencials per al funcionament del lloc web i no poden desactivar-se en els nostres sistemes. S'ajusten en resposta a les seves accions per proporcionar serveis com la personalització de les preferències de privacitat, la iniciació de sessió o l'ompliment de formularis.
Galetes de tercersAquestes galetes ens permeten rastrejar les visites i les fonts de trànsit, el que ens habilita per avaluar i millorar el rendiment del nostre lloc web.