La Federació de Municipis de Catalunya, juntament amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i l'ACM han presentat aquest matí aquest nou Model amb l'objectiu de possibilitar la seva consolidació com a sistema dels serveis socials bàsics






20/09/2016

Lluïsa Moret, presidenta de l'Àmbit de Drets Socials de l'FMC, i alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, juntament amb Joan Ramón Ruiz Nogueras, director general de Protecció Social i David Saldoni, president de la Comissió de Benestar Social de l'ACM, i alcalde de Sallent han inaugurat aquest acte.

Moret, en la seva intervenció, ha assenyalat que aquest nou Model de Serveis Socials Bàsics ha de ser capaç de donar una resposta eficient a les necessitats de la societat catalana: "Han aparegut nous perfils d'usuaris que s'han adreçat als serveis socials, per tant, el model que avui presentem és un model obert i flexible, capaç d'adaptar-se a aquestes noves realitats". "Aquest document consensuat, que contempla la realitat territorial, ha estat possible gràcies a la coordinació estable entre totes les administracions implicades. Els serveis socials cada vegada estan atenent més demandes dels ciutadans i ciutadanes, per això és imprescindible la coordinació entre administracions per tal de poder donar una resposta eficaç i integral".

La Diputació de Barcelona i els col·legis professionals de Treball Social i Educació Social també han col·laborat en l'elaboració d'aquest Model.

En l'acte, a continuació, han participat Lourdes Zanuy, cap de servei de Serveis Socials de l'Ajuntament de Lleida, en representació de l'FMC; i Sònia Oriola, coordinadora de Serveis Socials del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, en representació de l'ACM; que han presentat el Model de Serveis Socials Bàsics i les seves repercussions.

La cloenda ha anat a càrrec de Francesc Iglesies, secretari d'Afers Socials i Famíles del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.