Aquest seminari, que enguany tindrà lloc els dies 24 d'octubre, 17 de novembre i 15 de desembre, manté l’estructura habitual de tres sessions en les quals es tractaran temes molt diversos amb ponents de contrastada experiència i d’enorme vàlua professional i acadèmica. Algunes ponències seran estrictament sobre negociació col·lectiva, i d'altres tractaran temes vinculats a l’ocupació pública local, a l’ètica i a les responsabilitats públiques






24/10/2016

En la sessió de dilluns 24, inaugurada per Silvia Folch i Sánchez, regidora de l’Ajuntament del Masnou i vicepresidenta segona de l’Àmbit de Serveis Econòmics de l’FMC; i Eugènia Revilla, lletrada de l’FMC, ha tingut lloc una taula rodona que ha analitzat la trajectòria que ha tingut, i que tindrà, l’Acord comú de condicions per als empleats públics dels ens locals de Catalunya de menys de 20.000 habitants (2015-2017), signat l’any 2015, pels agents socials i les entitats municipalistes.

A continuació, Joan Mauri i Majós, professor de Dret Administratiu de la Universitat de Barcelona, ha parlat sobre els canvis en les formes de prestació dels serveis públics locals després de les darreres reformes de la legislació de règim local. Incidència en els drets dels empleats públics locals?

La sessió del Seminari ha finalitzat amb Alba García Torres, professora de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat d’Oviedo, tractant sobre les ordres, instruccions i circulars d’execució de la legislació de crisis i disponibilitat de les normes pactades a la negociació col·lectiva.

La sessió del mes de novembre abordarà l’estat actual de l’ocupació pública local, oferint-nos una visió global de la plantilles locals. També s'exposarà de forma més concreta l’afectació de la legislació de la crisi a la consolidació de l’ocupació temporal i als processos de funcionarització que va encetar l’Estatut bàsic de l’empleat públic. Finalment tractarem un dels temes candents de la negociació col·lectiva pública, com és el deure de negociar de bona fe per part de les administracions públiques.

La tercera i última sessió del seminari, que tindrà lloc el mes de desembre, estarà íntegrament dedicada a l’ètica i responsabilitats públiques: anàlisi de la figura dels "public compliance officers”; significat de l’ètica pública als governs locals; i l’ètica i la integritat institucional per mitjà de l’elaboració dels codis de conducta de les entitats locals.