Amb l'objectiu de conèixer l'organització i el funcionament del sistema d'emergències de Catalunya, el paper dels serveis municipals de protecció civil i proposar models d'organització i gestió d'aquests serveis municipals, la Federació de Municipis de Catalunya va organitzar una jornada el passat 10 de novembre a la seu de l'FMC






10/11/2016

Per la seva població, localització geogràfica o activitats que s’hi desenvolupen, molts municipis de Catalunya estan obligats a prestar serveis locals de protecció civil. De la mateixa manera, i amb la voluntat d’oferir a la ciutadania un servei integral de seguretat i prevenció, molts altres estarien en disposició de desenvolupar algun tipus d’activitat en matèria de protecció civil.

Aquestes necessitats, unides a la important responsabilitat tècnica i política que comporta la gestió preventiva dels grans riscos naturals i humans (dels quals no està exempt cap municipi), obliguen a una reflexió sobre l’abast de les competències i l’actuació en aquest àmbit, i sobre quins models i experiències poden ser una referència per prestar serveis locals de protecció civil.

Per aquest motiu, la Federació de Municipis de Catalunya ha cregut oportú organitzar una jornada formativa, que s'inclou dins del marc del Pla de treball de l'Àmbit de Prevenció, Seguretat Pública i Protecció Civil de la FMC.

La sessió ha estat presentada pel vice-president de l'Àmbit de Prevenció, Seguretat Pública i Protecció Civil de l'FMC, Marc Garcia, alcalde de Sant Julià del Llor i Bonmatí. Hem comptat també amb la participació del director general de Protecció Civil, Joan Delort, per parlar sobre el sistema d'emergències i protecció civil de Catalunya.

En el transcurs de la Jornada s'ha previst una Taula sobre la gestió municipal dels serveis de protecció civil i un col·loqui sobre les assignatures pendents de la protecció civil als municipis.

La cloenda de l'acte la farà el vice-president de l'Àmbit, Marc Garcia, alcalde de Sant Julià de Llor i Bonmatí.