Aquesta jornada, que tindrà lloc el proper dimarts 21 de febrer a l'Auditori de l'IDEC i que és la tercera que l'FMC ofereix en el marc del Pla de treball de l’Àmbit de Prevenció, Seguretat Pública i Protecció Civil, té l'objectiu de conèixer el marc jurídic regulador de la videovigilància policial a Catalunya, valorar les possibles aplicacions per a la millora de la seguretat i conèixer experiències concretes de municipis que l'han instal·lat en el seu espai públic






30/01/2017

La jornada se centrarà en en l’actual context de limitació dels recursos humans, de creixent demanda ciutadana de presència i control policial, i de constant innovació i abaratiment de la tecnologia. La videovigilància d’edificis, espais públics, vies urbanes, accessos a urbanitzacions, etc., pot esdevenir, amb les degudes garanties jurídiques, un instrument de seguretat eficaç i eficient per millorar la capacitat operativa de la policia. Pot també dissuadir la comissió d’actes delictius i incívics, i generar percepcions de seguretat objectiva i subjectiva en la ciutadania.

És per això que la Federació de Municipis de Catalunya ha cregut oportú organitzar una sessió, que estarà presentada per la presidenta de l'Àmbit de Prevenció, Seguretat Pública i Protecció Civil de l'FMC i alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez. Comptarem amb la participació de la subdirectora general de Seguretat Interior del Departament d'Interior de la Generalitat, Maite Casado, que parlarà de la videovigilància policial a Catalunya. També s'ha previst una taula rodona on els participants ens explicaran les seves experiències, aplicacions i gestió de la videovigilància policial en edificis, espais públics, vies urbanes i accessos a urbanitzacions.