L'Oficina Antifrau de Catalunya, en col·laboració amb el Parlament de Catalunya, va organitzar el passat divendres 24 de febrer de 2017 al Parlament, una jornada per presentar les conclusions de l'informe sobre l'estat de la gestió dels conflictes d'interès a Catalunya
27/02/2017
Amb la publicació d’aquest informe, l’Oficina Antifrau, juntament amb el Parlament de Catalunya, i amb la col·laboració, entre d'altres, de la Federació de Municipis de Catalunya, va iniciar el procés de difusió de les seves conclusions i recomanacions. L'objectiu de l’informe presentat era aclarir el propi concepte i el conjunt d’eines existents per a la gestió d’aquest risc de corrupció; identificar les principals febleses i mancances, tant regulatòries com en l’ús real d’aquelles eines; oferir exemples d’altres pràctiques de referència, i formular tot un seguit de recomanacions, als diversos poders públics, per tal d’aconseguir una millor prevenció d’aquest risc.
El debat del divendres, adreçat a electes, reguladors del sector públic de Catalunya, col·lectius professionals del control extern i intern i altres directius del sector públic, va servir també per debatre sobre com assolir una gestió més eficaç dels conflictes d'interès als ens públics de Catalunya. L’Oficina Antifrau, es va proposar debatre les mancances i febleses detectades en la gestió dels conflictes d’interès, i quins són els canvis legals i de gestió pública que cal abordar de forma immediata si volem fer autèntica prevenció d’aquests riscos, que afecten principis democràtics claus —la imparcialitat i objectivitat— en l’exercici de funcions públiques i que minen la confiança ciutadana en les institucions.
Per abordar aquestes qüestions, es van convidar experts en el marc regulador dels conflictes d’interès, membres d’òrgans de control especialitzats i representants d’institucions que han endegat experiències interessants en la gestió d’aquests riscos.
Contingut relacionat
AQUESTA WEB UTILITZA GALETES
Les galetes són importants, influeixen en l''experiència de navegació, ens ajuden a protegir la privacitat i permeten realitzar les peticions que ens solicitin a través de la web.
Utilitzem galetes propies, aquestes són estrictament necessàries per el funcionamint bàsic de la web i, per tant, sempre estan actives. Altrament, també utilitzem galetes de tercers, aquestes són opcionals i es poden configurar des de la opció de Configurar Galetes.
Més informació en la nostra Política de Galetes.
Galetes estrictament necessàriesAquestes galetes són essencials per al funcionament del lloc web i no poden desactivar-se en els nostres sistemes. S'ajusten en resposta a les seves accions per proporcionar serveis com la personalització de les preferències de privacitat, la iniciació de sessió o l'ompliment de formularis.
Galetes de tercersAquestes galetes ens permeten rastrejar les visites i les fonts de trànsit, el que ens habilita per avaluar i millorar el rendiment del nostre lloc web.