Aquest matí està tenint lloc una reunió ordinària de la Junta de Govern de la FEMP, que ha començat amb un reconeixement a les víctimes de la violència de gènere. A continuació, tindrà lloc una sessió ordinària del Consell Territorial






28/02/2017

En aquesta reunió ordinària de la Junta de govern, entre d'altres temes, s'informarà de la Central de Contractació de la FEMP i de la relació EUDEL-FEMP 1995-2016. També és previst donar compte de diversos convenis: amb l'INAP per al finançament del Pla de formació, la pròrroga amb el Consell de Transparència i Bon Govern per a l'impuls de la transparència en les administracions locals, amb l'Associació Espanyola d'Abastaments d'Aigua i Sanejament, amb Ecoembalajes, i amb Gas Natural Fenosa.

Pel que fa al finançament local, s'informa sobre les taxes municipals a les instal·lacions de transport d'energia elèctrica, gas, aigua i hidrocarburs. D'altra banda, es dóna compte d'observacions a diversos textos normatius.

S'informa també de les mesures en suport als ajuntaments en situació de risc financer, i s'aproven l'alta i les quotes i a la Xarxa de Governs Locals + Biodiversitat, a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables i a la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana.

S'informa, entre d'altres qüestions, de la Declaració de la FEMP en motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona; i de la proposta de Declaració en solidaritat amb les famílies dels ciutadans desapareguts sense causa aparent; de la convocatòria 2017 d'ajudes del Fons Social Europeu, l'estudi d'impacte en la gestió municipal de la implantació obligatòria d'un sistema de diposit, devolució i retorn ampliat, i finalment sobre el Codi de Bon Govern de la FEMP i entitats locals adherides al mateix.