Coincidint amb el Dia Internacional de la Dona 2017, Ciutats i Governs Locals Units (CGLU) va llançar una campanya que destaca la importància d'augmentar la proporció de dones electes en els càrrecs públics com a part del compromís global amb l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible 5 sobre igualtat de gènere i l'apoderament de la dona






10/03/2017

CGLU, amb el suport d'ONU Dones, fa una crida per establir un indicador internacional que permeti fer un seguiment de la igualtat de gènere en el govern local i impulsar l'assoliment de l'ODS 5.

S'estima que a nivell global al voltant del 20% dels càrrecs electes i el 5% dels alcaldes són dones. No obstant això, hi ha una manca de dades comparatives a nivell global sobre el nombre de dones en ajuntaments. La manca d'un indicador exacte sobre la proporció de dones en el govern local dificulta el seguiment del progrés sobre l'assoliment de l'ODS5 voltant del món.

Per aquesta raó, el 13 de març, en el marc de la 61a Sessió de Nacions Unides sobre l'Estatus de la Dona, Anne Hidalgo, alcaldessa de París i copresidenta de CGLU, liderarà una delegació d'alcaldesses per fer una crida a la Comissió Estadística de Nacions Unides per al desenvolupament de l'indicador proposat 5.5.1 dels ODS sobre la representació de les dones en el govern local.

(font: Butlletí dels governs locals i Europa)