S’aprova el Pla de Govern Obert de la Generalitat de Catalunya 2017-2018, que es pot consultar al web del Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència i al Portal de Transparència de la Generalitat de Catalunya

02/05/2017

El Pla desplega les línies estratègiques en matèria de govern obert i s'estructura en cinc àmbits: transparència, dades obertes, bon govern, participació ciutadana i qualitat democràtica, i canvi cultural. El primer àmbit engloba les polítiques de publicitat activa i dades obertes; el segon àmbit està orientat a l'obertura de dades públiques i el foment de l'ús d'aquestes; l'àmbit de bon govern comprèn les iniciatives per a promoure la qualitat dels serveis públics i reforçar el comportament ètic de l'Administració i el poder polític; el quart àmbit comporta l'establiment de mesures per a fomentar la participació i col·laboració dels ciutadans en la definició de les polítiques públiques; finalment, l'àmbit de canvi cultural agrupa les actuacions destinades a formar, promocionar i sensibilitzar sobre el govern obert. Per cada àmbit el Pla estableix diversos objectius estratègics, objectius operatius i actuacions a dur a terme.

El Pla incorpora mecanismes de seguiment i avaluació. El seguiment del Pla es realitzarà periòdicament, i s'informarà dels resultats a la Comissió Interdepartamental de Transparència i Govern Obert, mentre que l'avaluació tindrà caràcter anual i els resultats es presentaran al Govern de la Generalitat, i posteriorment es publicaran al Portal de Transparència de la Generalitat de Catalunya.